Skriv søkeord her » Warning: Declaration of PLL_Walker_List::walk($elements, $args = Array) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /customers/8/b/7/reisendekartet.no/httpd.www/wp-content/plugins/polylang/include/walker-list.php on line 62
  • Svenska
  • Norsk Bokmål

Reisendekartet

SION VED SENTVEDT

Beskrivelse

I krysset mellom vei 115 og Hølandsveien i Sentvedt i Trøgstad kommune finnes en liggeslette inntil Sionhuset.

I korsningen mellan vei 115 och Hølandsveien i Sentvedt i Trøgstad kommune fanns en liggeslett intill Sionhuset.

Historikk

Liggesletten i krysset mellom vei 115 og Hølandsveien i Trøgstad kommune var en fast leirplass som ble brukt frem til på 1960-tallet. Dette var et bra sted å ligge på, med gode relasjoner til bøndene på gårdene i området. Det fantes bra muligheter til å handle og selge tjenester.

Tillaging og montering av takrenner på noen av de store gårdene gjorde at familiene som kom hit kunne bli værende i flere uker. Fortinning og handel med varer som blant annet metallhåndverk, tekstiler med mer gjorde dette til en bra plass. Taterfamiliene som kom hit forteller også om hvordan barna var velkomne på gårdene der de utførte småarbeid eller lekte med buroenes barn.

Plassen

Ved veikrysset lå det på den tiden, da stedet ble brukt som leirplass, en bygdesag. Dette var populære steder ettersom det alltid fantes tilgang til tørt trevirke til kveldens bål der man samlet seg etter dagens arbeid. God tilgang til ved forenklet også vask og matlaging.

Det eksisterte også bra tilfartsveier til stedet, både om man ville nordover mot Akershus, østover mot Sverige eller sørover i Østfold.

Selv om stedet ligger inntil Sions forsamlingshus, kan ikke de tatere som brukte det huske at familiene deltok på møtene der.

Finn veien hit

Stedet ligger i krysset mellom vei 115 og Hølandsveien i Sentvedt, i Trøgstad kommune. GPS-posisjon: N59.66961 E11.38705.

Del denne plassen

Vet du mere om plassen?

Fortell her. Når du har sendt din oppføring, ser vi hva du har å si. Dekket informasjon vil senere bli publisert på siden. Takk for ditt bidrag.

You have to be logged in .