Skriv dina sökord här » Warning: Declaration of PLL_Walker_List::walk($elements, $args = Array) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /customers/8/b/7/reisendekartet.no/httpd.www/wp-content/plugins/polylang/include/walker-list.php on line 62
  • Svenska
  • Norsk Bokmål

Resandekartan

ØRNEKUPPEKILEN

Beskrivning

Ankringsplass for båter brukt av romanifolket.

Ankringsplats för båtar använda av resande.

Historik

”Fantejaktene” pleide å ankre opp i kilen mellom øya Ørnekuppa og den større øya Nordre Kallsøya. Dette er fortalt av en mann som bodde på Ørnekuppa. En trolig årsak til bruken av dette beskyttede sundet kan være nærheten til Skjebergkilen i øst. Dette var en viktig innseiling ved handel med Sverige, og det er kjent at norske romanifamilier benyttet sjøveien til å hente varer fra Sverige for salg i Norge.

Under det norske brennevinsforbudet 1916-1927, var dette en rute som ble brukt av de som brøt mot importforbudet.

Platsen

Ørnekuppekilen gir en beskyttende beliggenhet med nærhet til åpent vann i grensefarvannet mellom Norge og Sverige. Langs strandkanten på begge sider av sundet ligger båthus og bostedshus.

Hitta hit

Ørnekuppa nås i dag sjøveien og med bilvei fra land. GPS-posisjon: 32 V 623260 6558461.

Dela den här platsen

Vet du mer om platsen?

Berätta här. När du skickat in ditt bidrag undersöker vi det du har att berätta. Säkerställda informationer publiceras efter hand på sidan. Tack för ditt bidrag.

You have to be logged in .