Skriv dina sökord här » Warning: Declaration of PLL_Walker_List::walk($elements, $args = Array) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /customers/8/b/7/reisendekartet.no/httpd.www/wp-content/plugins/polylang/include/walker-list.php on line 62
  • Svenska
  • Norsk Bokmål

Resandekartan

TATERLØKKA

Beskrivelse

Stedet øverst i enden av Bybakken i Sponvika, har lokalt fått navnet Taterløkka fordi det frem til cirka 1910 var liggeslette for romanifølger. Nå ligger det et sommerhus her.

I övre änden av Bybakken i Sponvika ligger en plats som lokalt fått namnet Taterløkka eftersom den fram till cirka 1910 var lägerplats för resandeföljen. Nu ligger här ett fritidshus.

Historikk

Frem til cirka 1910 var Taterløkka benyttet som liggeslette for romanifolket. Det er sagt at stedet i alle fall var benyttet som liggeslette i 1890. I 1917 ble et hus bygget på stedet. Taterne reiste med hest og vogn, og sov i telt. Det er usikkert om de kom veien nedenfra Bybakken eller fra østsiden.

Det sies også at det finnes spøkelser på stedet ettersom en gravplass for pestens ofre ligger her.

Plassen

Du finner Taterløkka på den nordlige siden av bakketoppen ved Bybakken i Sponvika. Utsikten fra stedet er flott. I vest og nordvest synes Svalerødkilen, 40 meter lenger ned. Løkka skråner lite nærmere fjellkanten, men er ellers ganske flatt. Det er i dag gressbevokst. Mot nord og øst finnes et mindre skogsområde. Omgivelsene består ellers mest av andre hus, bortsett fra i retningen mot fjellstupet og havet.

Det finnes ikke vann på stedet, men det ligger en liten brønn like sør for stedet. Tidligere har området tilhørt Svalerød gård.

Nesten alle hus tilkom etter at stedet var en liggeslette. Et sommerhus, bygget i 1917, ligger på stedet. Når huset ble bygget, kunne ikke stedet lenger benyttes som liggeslette.

Hitta hit

Stedet ved liggesletten Taterløkka er i dag privatbolig og ligger ved Bybakken i Sponviken. GPS-posisjonen er N59.09594 E11.22791.

Vill du veta mer?

  • ”Sponviken : historien om et strandsted.” Helge Warberg. ISBN: 82-994101-1-8

Bifogade filer

Dela den här platsen

Vet du mer om platsen?

Berätta här. När du skickat in ditt bidrag undersöker vi det du har att berätta. Säkerställda informationer publiceras efter hand på sidan. Tack för ditt bidrag.

You have to be logged in .