Skriv dina sökord här » Warning: Declaration of PLL_Walker_List::walk($elements, $args = Array) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /customers/8/b/7/reisendekartet.no/httpd.www/wp-content/plugins/polylang/include/walker-list.php on line 62
  • Svenska
  • Norsk Bokmål

Resandekartan

VILHELMSNARET

Beskrivning

Stedet i skogen der Vilhelm Korsgård, reisende bosatt blant annet i Snarsmon og ved svensknorske grensen, ble funnet død i 1928.

Platsen i skogen där Vilhelm Korsgård, resande bosatt bland annat på Snarsmon och vid svensk-norska gränsen, hittades död 1928

Historik

På dette stedet ble Vilhelm Korsgård funnet død i 1928. Vilhelm ble født i 1838 i en romanifamilie som finnes i dokumenter fra Naverstad sogn på den svenske siden av grensen fra slutten av 1700-tallet. Vilhelm bodde i løpet av sitt liv på mange steder i Naverstad og Skee, blant annet på Snarsmon. Senere i livet bygde han et hus som lå rett ved grensen mellom Norge og Sverige i Skee sogn. Dette huset ble omtalt som Vilhelms hus eller Vilhelms hytte, og lå rett på grenselinjen. På Reisendekartet er stedet registrert som Korsgårds.

Mange av barnebarna ble inngiftet på gårder i grenseområdet, både på norsk og svensk side. De siste årene i livet bodde Vilhelm på gamlehjemmet i Naverstad. Det sies i bygda at Vilhelm ikke likte seg så veldig godt på hjemmet. Det sies at han sannsynligvis var på vei hjem til en av døtrene sine i Enningdalen, når han gikk seg vill. En morgen ble han funnet død av forbipasserende. Stedet er etter dette kjent som Vilhelmsnaret.

Platsen

Stedet Vilhelmsnaret ligger i skogen vest for Golden gård, og øst for Enningdalselva. I nærheten av stedet finner man Kyststien. Mesteparten av skogområdet er i 2008 for det meste en ganske ung granskog. Like øst for steinen som markerer Vilhelmsnaret finnes et jakttårn.

Hitta hit

Vilhelmsnaret ligger i skogen øst for Enningdalselva, i nærheten av Kyststien. GPS-posisjon: N58.93171 E11.50566.

Vill du veta mer?

Dela den här platsen

Vet du mer om platsen?

Berätta här. När du skickat in ditt bidrag undersöker vi det du har att berätta. Säkerställda informationer publiceras efter hand på sidan. Tack för ditt bidrag.

You have to be logged in .