Reisendekartet presentert for prosjektfolk

Denne uken ble Reisendekartet presentert ovenfor 50 prosjektinteresserte personer fra forskjellige institusjoner i Norge og Sverige. Presentasjonen ble lagd når Interreg Sverige Norge hadde invitert til informasjonsmøte om kommende periode av støtte for norsksvenske prosjekter. Interreg har inntil nå vært en god støtte for de tidligere prosjektene innenfor Reisendekartet. For tiden planlegges fortsatte prosjekter hvor fortellingen om romanifolket over riksgrensa går videre. Ved møtet ønsket sekretariatene for Interreg at alle tilhørerne skulle bli informert ovenfor hvordan vi jobbet sammen i Reisendekartet og de erfaringer vi gjort ved å jobbe over grensa.

Mange av tilhørerne ble ekstra interessert ovenfor det prosjektleder Bodil Andersson fortalte siden de hørt om diskrimineringssaken ovenfor en tater i Kongsvinger. Dette førte til mange spørsmål etterpå. Det ble dessuten tydelig for dem som ikke visste noe om romanifolket/taterne/de reisende fra før at dette er en folkegruppe som må bli mere kjent utover i samfunnet.

Svein Norheim og Bodil Andersson fra Østfoldmuseene fikk god informasjon om de fremtidige mulighetene innen Interreg. Neste møte vil ta sted i Karlstad i januar.