Resandeblod til Halden og videre innover

Forestillingen Resandeblod går på Norgestur. Mandag 13. Oktober kan den sees på Fredrikshald Teater i Halden.

Den svært populære og viktige teaterforestillingen Resandeblod med Bennie Åkerfeldt och Pelle Jageby drar på turne inn i Norge. Mandag 13. Oktober vil forestillingen bli fremført på Fredrikshald Teater i Halden. Dagene før og etter dette er den å bli sett på andra steder på Østlandet.

Forestillingen forteller hvordan romanifolket/taterne “tattarna” er blitt behandlet av det svenske storsamfunnet opp gjennom tidene. Fortellingen går ut fra historien til Bennie Åkerfeldt sin familie og passasjer fra denne familiens historie. Det er en sterk fortelling som sier mye om det å ses som annerledes utifra majoritetssamfunnets ståsted. Den tar seg av fortiden, nåtiden og fremtiden.

Første stopp på Norgesturen blir på Holocaustsenteret, Senter for studier av Holocaust og livssynsminoriteter, på Bygdøy i Oslo søndag 12. Oktober klokken 14:00. Forestillingen hos Østfoldmuseene – Halden historiske Samlinger vil ta sted på Fredrikshald Teater klokken 18:00 mandag 13. Oktober. Etter denne forestillingen vil det bli en enkel cafe i det flotte teatret med tid å snakke sammen om forestillingen.

Tirsdag 14. Oktober klokken 19:00 kan forestillingen sees i Moss bibliotek, ved Romanifolkets Riksforbund og torsdag 15. Oktober klokken 12:00 på Glomdalsmuseet i Elverum. Hele opplegget er blitt finansiert av Romanifolket/taternes kulturfond.