Romanifolket som reiste sjøveien

Heftet “De båtreisende – romanifolket som reiste sjøveien” er kommer ut og forteller om reisende på sjøen.

Ved flotte bilder og gode fortellinger får vi i heftet De båtreisende – romanifolket som reiste sjøveien vete mere om dem som reiste på sjøen på Sør- og Vestlandet. Det blir fortalt om livet til sjøs ved siden av fortellingen om overgrep fra Norsk misjon blant hjemløse. Vi får lære om hvordan det kunde vare å leve livet sitt på båten i mindre gode og gode tider: “Første heimen vår var jo fakta ein båt, og då va vi så overlykklige at det va eit syn, for de var endeleg vårt“, forteller en kvinne født i 1937 i heftet.

Tekstene i heftet er skrevet av Grete Paulsen Vie ved Haugalandmuseene og har grunden sin i satsingen på kulturminnene og historien til de båtreisende, som museet drevet med i lang tid.

I heftet finnes mange bilder fra livet på sjøen.

Heftet De båtreisende – romanifolket som reiste sjøveien av Grete Paulsen Vie er gratis men du må betale frakt. Bestill ved å sende en e-post til postmottak@haugalandmuseene.no.

Heftet inngår sammen med syv andre skrifter i serien Fortellinger om kyst-Norge, som er gitt ut upp mot grunnlovsjubileet i 2014. Bak serien står Norsk kulturråd, Kystverket, Riksantikvaren og Fiskeridirektoratet. De andre heftene forteller om fiske, sjøfarthistorie, maritim infrastruktur og annet fra kysthistorien. I denne historien har romanifolket sin plass.

Published
Categorized as Folket