Se Resandeblod i Halden

I 2013 fremførte Pelle Jageby og Bennie Åkerfeldt forestillingen “Resandeblod” i Fredrikshalds Teater i Halden. Mandag 13 oktober kommer de nok en gang. Foto: Bodil Andersson

Førstkommende mandag, 13. oktober er det mulig å se forestillingen Resandeblod på Fredrikshalds Teater i Halden. Forestillingen er blitt fremført over 350 ganger rundt om i Sverige og en gang før på Fredrikshalds Teater. Etter det har tilhørerne ønsket en reprise og nå blir dette virkelighet. Etter forestillingen blir det kafé og rom for samtaler på teatret.

«Resandeblod» forteller med sang og musikk hvordan romanifolket/taterne, “tattarna” som det før ble sagt i Sverige, er blitt behandlet av det svenske storsamfunnet opp gjennom tidene og her er det klare paralleller til Norge. Fortellingen går ut fra historien til Bennie Åkerfeldt sin familie og passasjer fra denne familiens historie. Det er en sterk fortelling som sier mye om det å ses som annerledes utfra majoritetssamfunnets ståsted. Den tar seg av fortiden, nåtiden og fremtiden. Den snakker om rasisme, om å lære av andre og om betydningen av at mennesker er forskjellige.

I forestillingen gis sammenligninger mellom svenske og norske forhold ovenfor menneskelige rettigheter, rettferdighet og hvordan den nasjonale minoriteten romanifolket/taterne har det i Skandinavia i dag og i fortiden. «Resandeblod» er mange ganger en skremmende historie, men samtidig sier den noe om samhold og gir håp om en trygg fremtid.

Velkommen til en interessant og lærerik forestilling i Fredrikshalds Teater, Halden. Mandag 13. oktober.Forestillingen begynner klokken 18:00. Kafé i teatret etter forestillingen. Gratis inngang!

Forestillingen er sponset av Romanifolket/taternes kulturfond.