Hopp til hovedinnhold

Om Reisendekartet

Reisendekartet skildrer romanifolkets liv og historie i Skandinavia.

Vi har valgt å fortelle om menneskene, livet og historien gjennom steder folket har benyttet seg av. Dette er en historie som er ukjent for mange. Reisendekartet ønsker å fortelle om denne skjulte kulturarven. Vår visjon er at kartet og historieskrivingen gjennom dette arbeidet skrives om, og gir romanifolket sin rettmessige plass i den skandinaviske kulturen og historien.

Hvordan du bruker Reisendekartet

På Reisendekartet får du lære deg mer om romanifolket og dets rolle i Skandinavia gjennom å lese om steder folket har brukt. Under de ulike menyene forteller vi mer om folket, og gir deg bra lesetips og nyheter.

Leter du etter spesielle steder kan du bruke menyen for steder, eller lete deg frem på kartet. Hvert eneste sted som er oppført har en egen side med mer informasjon. Du kan klikke på bildene på stedets side for å få vite mer om hva de viser.

Alle stedene vi forteller om på Reisendekartet finnes imidlertid enn så lenge i den sørlige delen av det svensknorske grenseområdet. Lengst til venstre på kartbildet kan du velge hvilken visningsmodus det skal ha.

En brosjyre om Reisendekartet finnes her.

Museum24:Portal - 2024.05.28
Grunnstilsett-versjon: 1