Skriv søkeord her » Warning: Declaration of PLL_Walker_List::walk($elements, $args = Array) should be compatible with Walker::walk($elements, $max_depth, ...$args) in /customers/8/b/7/reisendekartet.no/httpd.www/wp-content/plugins/polylang/include/walker-list.php on line 62
  • Svenska
  • Norsk Bokmål

Reisendekartet

MORSTANGSLETTA

Beskrivelse

På fotballbanen ved Morstangsletta lå taterne. De var også velkommen i noen av husene ved siden av sletta.

Fotbollsplanen på Morstangsletta var en lägerplats . De resande var också välkomna att övernatta i några av husen intill.

Historikk

Ved Gamle Kongeveien gjennom Slitudistriktet hadde taterne på førsteparten av 1900-tallet en liggeslette på den daværende fotballbanen ved Morstangsletta. På denne plassen satte de opp teltene sine og slo leir når de var på reise gjennom Indre Østfold. Taterfølgene var også velkomne hjem til noen av naboene. Noen ganger sov de innendørs, i blant på låven. Når de sov på låven ble det gitt beskjed om ikke å benytte ild eller stearinlys. Barnebarnet i en av burofamiliene forteller at han hjemme lærte å synge sangen «Burobengen», som bestefar og onklene hadde lært av de reisende. Han synger den fortsatt, men sier at han ikke gjør det med den samme «taterslengen» som de reisende har.

1946 ble fotballbanen på Morstangsletta lagt ned. En ny fotballbane ble lagd ved Stykkensletta, som ligger omtrent 500 meter sørover. Da skiftet også taterne liggeslette og slo leir på den nye grusbanen ved Stykkensletta.

Plassen

Etter at fotballbanen ble flyttet, er stykket som ligger i et veikryss nå dyrket jord. Plassen ligger rett ved siden av fylkesvei 708.

Finn veien hit

Fylkesvei 708, den gamle Kongevei, går i Slitu fra nåværende E18 og mot nordvest. Plassen ligger en drøy kilometer fra Brennemoenkrysset ved E18.

GPS-koordinater: N59.58483 E11.27575.

Vil du vete mere?

Del denne plassen

Vet du mere om plassen?

Fortell her. Når du har sendt din oppføring, ser vi hva du har å si. Dekket informasjon vil senere bli publisert på siden. Takk for ditt bidrag.

You have to be logged in .