VILHELMSNARET

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/8/b/7/reisendekartet.no/httpd.www/wp-content/themes/twentytwentyone/inc/template-functions.php on line 460

Beskrivelse

Stedet i skogen der Vilhelm Korsgård, reisende bosatt blant annet i Snarsmon og ved svensknorske grensen, ble funnet død i 1928.

Platsen i skogen där Vilhelm Korsgård, resande bosatt bland annat på Snarsmon och vid svensk-norska gränsen, hittades död 1928

Historikk

På dette stedet ble Vilhelm Korsgård funnet død i 1928. Vilhelm ble født i 1838 i en romanifamilie som finnes i dokumenter fra Naverstad sogn på den svenske siden av grensen fra slutten av 1700-tallet. Vilhelm bodde i løpet av sitt liv på mange steder i Naverstad og Skee, blant annet på Snarsmon. Senere i livet bygde han et hus som lå rett ved grensen mellom Norge og Sverige i Skee sogn. Dette huset ble omtalt som Vilhelms hus eller Vilhelms hytte, og lå rett på grenselinjen. På Reisendekartet er stedet registrert som Korsgårds.

Mange av barnebarna ble inngiftet på gårder i grenseområdet, både på norsk og svensk side. De siste årene i livet bodde Vilhelm på gamlehjemmet i Naverstad. Det sies i bygda at Vilhelm ikke likte seg så veldig godt på hjemmet. Det sies at han sannsynligvis var på vei hjem til en av døtrene sine i Enningdalen, når han gikk seg vill. En morgen ble han funnet død av forbipasserende. Stedet er etter dette kjent som Vilhelmsnaret.

Plassen

Stedet Vilhelmsnaret ligger i skogen vest for Golden gård, og øst for Enningdalselva. I nærheten av stedet finner man Kyststien. Mesteparten av skogområdet er i 2008 for det meste en ganske ung granskog. Like øst for steinen som markerer Vilhelmsnaret finnes et jakttårn.

Finn veien hit

Vilhelmsnaret ligger i skogen øst for Enningdalselva, i nærheten av Kyststien. GPS-posisjon: N58.93171 E11.50566.

Vil du vete mere?

Leave a comment