MORSTANGSLETTA

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/8/b/7/reisendekartet.no/httpd.www/wp-content/themes/twentytwentyone/inc/template-functions.php on line 460

Beskrivning

På fotballbanen ved Morstangsletta lå taterne. De var også velkommen i noen av husene ved siden av sletta.

Fotbollsplanen på Morstangsletta var en lägerplats . De resande var också välkomna att övernatta i några av husen intill.

Historik

Ved Gamle Kongeveien gjennom Slitudistriktet hadde taterne på førsteparten av 1900-tallet en liggeslette på den daværende fotballbanen ved Morstangsletta. På denne plassen satte de opp teltene sine og slo leir når de var på reise gjennom Indre Østfold. Taterfølgene var også velkomne hjem til noen av naboene. Noen ganger sov de innendørs, i blant på låven. Når de sov på låven ble det gitt beskjed om ikke å benytte ild eller stearinlys. Barnebarnet i en av burofamiliene forteller at han hjemme lærte å synge sangen «Burobengen», som bestefar og onklene hadde lært av de reisende. Han synger den fortsatt, men sier at han ikke gjør det med den samme «taterslengen» som de reisende har.

1946 ble fotballbanen på Morstangsletta lagt ned. En ny fotballbane ble lagd ved Stykkensletta, som ligger omtrent 500 meter sørover. Da skiftet også taterne liggeslette og slo leir på den nye grusbanen ved Stykkensletta.

Platsen

Etter at fotballbanen ble flyttet, er stykket som ligger i et veikryss nå dyrket jord. Plassen ligger rett ved siden av fylkesvei 708.

Hitta hit

Fylkesvei 708, den gamle Kongevei, går i Slitu fra nåværende E18 og mot nordvest. Plassen ligger en drøy kilometer fra Brennemoenkrysset ved E18.

GPS-koordinater: N59.58483 E11.27575.

Vill du veta mer?

Leave a comment