Taterne aktive på Glomdalsmuseet

Kjøring med hest og vog var populært både for barn og voksne. Foto: Svein Norheim

Søndag 24. juni var et stort antall tatere samlet på Glomdalsmuseet i Elverum. Allerede torsdag og fredag ble Elverum Camping inntatt og St. Hansaften var det stort bål og stor stemning.

Anna Gustavsen steker fleskepannekaker. Foto: Svein Norheim

Bakgrunnen for samlingen var Glomdalsmuseets årlige arrangement «Liv i stuene». Dette arrangementet samler et stort antall besøkende og også i år var museets parkeringsplass stappende full.

Taterne hadde satt opp leir på plassen utenfor Latjo drom-utstillingen. Her var det håndverksaktiviteter med trådarbeider, knivmaking og plåtslagerarbeid – og salg av klokker. Av værmessige årsaker var håndverkerne trukket inn i teltet, men været holdt seg bra under de fire timene arrangementet varte.

Ved varmen (bålet) satt Anna Gustavsen og stekte fleskepannekaker og kokte kaffe på svartkjelen. Og her rakk hun knapt å steke før pannekakene ble revet bort. Rundt varmen benket folk seg – tatere og buroer – og praten fløt lystelig.

Aksel Gustavsen med plåtarbeider. Foto: Svein Norheim
Jonny Borge lager kniver. Foto: Svein Norheim

Og meget ettertraktet, både for barn og voksne, var kjøring med hest og vogn rundt i friluftsmuseet. Hesten hadde kanskje den strieste jobben av alle – som den alltid har hatt!