Taterprosjekt ved Fagerlund skole

Utstilling Fagerlund skole
Fagerlund skole i Ringsaker hadde i to uker et taterprosjekt for 7 trinn. Barnen prøvde og viste taterhåndverk. Bilde fra Fagerlunds skoles presentasjon av taterprosjektet.

Elevene på 7 trinn i Fagerlund skole i Ringsaker ble i to uker i Februar kjent med taternes kultur. Prosjektet ble avsluttet på morsmålsdagen 21. februar med utstilling og samling for hele skolen. Elevene i 7 trinn har besøkt Glomdalsmuseet med ustillingen Latjo drom. Deretter fikk de prøve seg på ulike aktiviteter knyttet til taternes håndverkstradisjoner.

Aktivitetene var fordelt på fire ulike stasjoner som foregikk parallelt, slik at alle elevene fikk være innom alle stasjonene. Det er tatere som sammen med personalet har vært ansvarlig for de fire ulike aktivitetene.  På morsmålsdagen sluttet prosjektet og romani ble løftet fram som ett av nesten 30 ulike morsmål ved Fagerlund skole. Til denne dagen hadde  alle elevene øvd på sangene Romano Raklo og Fader Jakob på romani.

Dronning Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning har siden 2010 hatt prosjekt om tatere/romanifolket som nasjonal minoritet. Prosjektet er et samarbeid med NAFO og Taternes Landsforening. Prosjektet har hatt fokus på formidling av taternes historie og kulturelle uttrykksformer i barnehage og skole. Denne gangen ble det et spesiellt prosjekt ved Fagerlund.

Les mere om taterprosjektet ved Fagerlund skole hos Nasjonalt senter for flerkulturell opplæring. Fagerlund skole har lagd en film fra prosjektet.

Published
Categorized as Folket